Bereiding
Pel en snipper de ui, halveer de ui en snijd in halve ringen. Meng de ui met azijn in een kom en laat 15 minuten staan.
Snijd de snijbonen in ruiten. Schil de biet en snijd in 8 parten. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. en leg deze met de biet, snijbonen en doperwten in een stoomovenschaal. Stoom in 18 minuten op 96 graden met stomen-stand ‘hoog’.
Snijd de kip in plakjes. Snijd de ansjovis fijn. Neem de ui uit de azijn en zet apart. Bewaar de azijn en klop in een ruime kom met mosterd, olijfolie en honing tot een vinaigrette. Voeg de ansjovis toe aan de dressing en breng op smaak met versgemalen peper.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel om. Meng de bonen met de rode ui door de gestoomde boontjes. Voeg de biet toe. Schep om met de vinaigrette.
Serveren
Serveer de bonensalade warm of koud met de kip. Garneer met geroosterde amandelen.
0 reacties