De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

driebonensalade met kip

Deze driebonensalade wordt geserveerd met kip en bieten. Makkelijk te maken en binnen 30 minuten staat het gerecht al op tafel!

30 MIN
Driebonensalade met kip

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Pel en snipper de ui, halveer de ui en snijd in halve ringen. Meng de ui met azijn in een kom en laat 15 minuten staan.

Snijd de snijbonen in ruiten. Schil de biet en snijd in 8 parten. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. en leg deze met de biet, snijbonen en doperwten in een stoomovenschaal. Stoom in 18 minuten op 96 graden met stomen-stand ‘hoog’.

Snijd de kip in plakjes. Snijd de ansjovis fijn. Neem de ui uit de azijn en zet apart. Bewaar de azijn en klop in een ruime kom met mosterd, olijfolie en honing tot een vinaigrette. Voeg de ansjovis toe aan de dressing en breng op smaak met versgemalen peper.

Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel om. Meng de bonen met de rode ui door de gestoomde boontjes. Voeg de biet toe. Schep om met de vinaigrette.

Serveren
Serveer de bonensalade warm of koud met de kip.
Garneer met geroosterde amandelen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker