De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebraden duif met druivensaus

45 min kooktijd
Gebraden duif met druivensaus

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Duif
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bestrooi de duiven van binnen en buiten met zout en peper en verdeel de tijm en rozemarijn in de buikholte. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en laat de boter uitbruisen. Braad de duiven in circa 6 minuten om en om goudbruin, leg ze op een koude bakplaat en gaar ze circa 6 minuten in de oven. Leg de duiven op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Linzen
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en voeg de helft van de ui, bewaar de rest voor de saus, en de ras el hanout toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de rode linzen toe. Schenk de bouillon erbij en gaar de linzen al roerende in circa 15 minuten op lage temperatuur.

Druivensaus
Bak de andere helft van de ui circa 2 minuten in het braadvocht van de duif. Blus af met gevogeltefond en Muscat wijn. Pluk en halveer de druiven, voeg toe aan de saus en laat 10-15 minuten inkoken. De juiste dikte is bereikt als de saus aan de lepel blijf hangen.

Broccoli
Snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes beetgaar. Bruneer de geschaafde amandelen in een droge antiaanbakpan en laat ze op een bord afkoelen. Smelt de boter, zonder te kleuren, in dezelfde pan. Voeg de broccoli toe en warm kort door. breng op smaak met zout en peper en voeg de amandelen toe.

Serveer
Snijd de duif van zijn karkas. Zet de ronde steker in het midden van het bord en schep de linzen erin. Leg hierop het vlees van de duif en verdeel de broccoli rondom. Schep de saus erover.

Tip: Arroseer de duif tijdens het bakken regelmatig met de bakboter. Dit voorkomt dat het vlees van de duif uitdroogt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker