Fusilli con pesto alla Siciliana & Caprese alla Gio

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta met Siciliaanse pesto
Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pluk de basilicumblaadjes en vijzel ze tot moes. Pel de knoflook en voeg met de pijnboompitten, twee derde van de Parmezaanse kaas en olijfolie toe aan de vijzel en vijzel tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten en de ricotta met een staafmixer fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe. Meng het tomaten-ricottamengsel door de pesto. Meng de fusilli door de pesto en rasp er de resterende Parmezaanse kaas over.

Caprese alla Gio
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de citroen. Breng de rucola op smaak met sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie, de pijnboompitten, een scheutje balsamicoazijn, zout en peper. Leg een plakje tomaat, een plak mozzarella, een blaadje basilicum en een handje salade tegen elkaar aan en herhaal tot alles gebruikt is.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met Siciliaanse pesto

  • 500 g fusilli
  • 6 rijpe pommodori tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 g ricotta van koemelk
  • 40 g pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Caprese alla Gio

  • 50 g pijnboompitten
  • 6 pommodori tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 citroen
  • 100 g rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 0.5 bosje basilicum
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0