Voordeeg
Meng de helft van de bloem, gist, 300 ml melk en de helft van de suiker in de mixer tot een egaal deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek circa 60 minuten rijzen
Deeg
Stap 1:
Voeg het voordeeg weer toe aan de mixer. Voeg de rest van de bloem, rest van de melk en de suiker, zout en de rasp van de citroen toe en laat de mixer circa 10 minuten draaien. Voeg de boter toe en meng door tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in twee gelijke helften en vorm er twee mooie bollen van. Laat de deegbollen circa 30 minuten rijzen.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 210°C. Vorm de twee deegbollen tot twee langwerpige broden. Snijd de uiteinden in drie punten uiteen, die je dan zijwaarts omkrult. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en snijd er met een scherp mes figuren in. Laat de broden afgedekt met een theedoek nog circa 30 minuten rijzen.
Stap 3:
Bak de duivekater in de oven in circa 20-30 min goudbruin en gaar.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
Meld je aan en praat mee