Betoverende aardbeienrozen
-
Was de aardbeien met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
-
Vraag een volwassene om je te helpen met een mes. Snijd vervolgens de bladerige bovenkant van de aardbeien af.
-
Leg een van de aardbeien ondersteboven. Maak een buitenste rij van 4 rozenblaadjes rondom de punt door driekwart door elke aardbei aan alle vier de kanten te snijden.
-
Om de roos af te maken, snijd je een tweede aardbei van boven naar beneden doormidden. Snijd vervolgens een van de helften in meerdere plakjes. Steek 3 of 4 plakjes tussen de punt en de buitenste bloemblaadjes van de eerste aardbei.
-
Herhaal dit met de overige aardbeien. Bewaar overgebleven aardbeienstukjes in de koelkast om er later als tussendoortje van te genieten.
-
Klop de slagroom op. Schep een lepel opgeklopte slagroom op de gebaksbodem. Verdeel de aardbeienroosjes erover en serveer.
0 reacties