De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Betoverende aardbeienrozen

Simpele combinaties zijn vaak het allerlekkerst. Zo ook aardbeien met slagroom. Een ultieme klassieker!

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aardbeienrozen

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Een roos was het begin van het sprookje van Belle en het Beest. Beleef het verhaal opnieuw door deze prachtige eetbare rozen te maken."

Bereidingswijze

Betoverende aardbeienrozen

  1. Was de aardbeien met koud water en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Vraag een volwassene om je te helpen met een mes. Snijd vervolgens de bladerige bovenkant van de aardbeien af.

  3. Leg een van de aardbeien ondersteboven. Maak een buitenste rij van 4 rozenblaadjes rondom de punt door driekwart door elke aardbei aan alle vier de kanten te snijden.

  4. Om de roos af te maken, snijd je een tweede aardbei van boven naar beneden doormidden. Snijd vervolgens een van de helften in meerdere plakjes. Steek 3 of 4 plakjes tussen de punt en de buitenste bloemblaadjes van de eerste aardbei.

  5. Herhaal dit met de overige aardbeien. Bewaar overgebleven aardbeienstukjes in de koelkast om er later als tussendoortje van te genieten.

  6. Klop de slagroom op. Schep een lepel opgeklopte slagroom op de gebaksbodem. Verdeel de aardbeienroosjes erover en serveer.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Organiseer je eigen prinsessenfeestje!

Geïnspireerd om dit magische recept te serveren op je eigen prinsessenfeestje? Dan wil je vast en zeker alle tips lezen om thuis jouw eigen betoverende feestje te organiseren.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.