Er gaat niets boven een zelfgemaakte Amandel-pecancake! Ideaal als tussendoortje of na het avondeten geserveerd met een bolletje vanille-ijs. En het allerleukste: de cake is supersimpel om te maken. Rudolph deelt zijn heerlijke recept voor een Amandel-pecancake. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Cakebeslag

  • 60 g amandelen met schil
  • 60 g pecannoten
  • 240 g suiker
  • 80 g bloem
  • 3 g bakpoeder
  • 20 g honing
  • 200 g boter
  • 215 g eiwit

Decoratie

  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • Enkele amandelen en pecannoten

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 140 °C. Beboter de bakvorm en bekleed met bakpapier.  
 
Stap 2: 
Verwarm de boter in een pan tot licht hazelnootbruin en laat daarna iets afkoelen in een diep bord of schaal.  

Stap 3: 
Hak eerst de noten grof in de keukenmachine. Voeg dan de bloem, bakpoeder en de helft van de suiker toe en maal zeer fijn.  
 
Stap 4: 
Klop het eiwit met de rest van de suiker en de honing licht schuimig. Spatel het bloem-notenmengsel door het eiwitschuim en roer vervolgens de gesmolten boter erdoor. 

Stap 5: 
Giet het beslag in de cakevorm en bak 1 uur in de oven. Leg eventueel een rooster bovenop de vorm zodat de cake mooi vlak blijft. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen. 

Stap 6: 
Verwarm de abrikozenjam.Bestrijk de bovenkant van de cake met de jam en leg er ter decoratie enkele amandelen en pecannoten op. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Amandel-pecancake
Amandel-pecancake