Stap 1:
Verwarm de oven voor op 140 °C. Beboter de bakvorm en bekleed met bakpapier.
Stap 2:
Verwarm de boter in een pan tot licht hazelnootbruin en laat daarna iets afkoelen in een diep bord of schaal.
Stap 3:
Hak eerst de noten grof in de keukenmachine. Voeg dan de bloem, bakpoeder en de helft van de suiker toe en maal zeer fijn.
Stap 4:
Klop het eiwit met de rest van de suiker en de honing licht schuimig. Spatel het bloem-notenmengsel door het eiwitschuim en roer vervolgens de gesmolten boter erdoor.
Stap 5:
Giet het beslag in de cakevorm en bak 1 uur in de oven. Leg eventueel een rooster bovenop de vorm zodat de cake mooi vlak blijft. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
Stap 6:
Verwarm de abrikozenjam.Bestrijk de bovenkant van de cake met de jam en leg er ter decoratie enkele amandelen en pecannoten op.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN
1 reactie
een eiwit woog bij mij zo'n 20 gr dus zouden er 10 eieren inzitten.
Ook het predicaat eenvoudig te maken is niet verdiend voor dit recept.
De cake staat een uur in de oven maar al dat afwegen en malen e.d. duurt toch veel langer dan een uur.
Is dat wel goed? voor de 2e keer is de cake nu ingezakt.
De tip om de oven temperatuur wat lager te zetten lijkt me goud.
Altijd, nu zo'n 45 jaar, waren mijn cakes open aan de bovenkant.
Het klinkt heel logisch hoe Rudolph dat uitlag.
vriendelijke groet
Jose
Zonde van de ingrediënten.