Pidedeeg
Stap 1:
Meng het zout, suiker en gist. Voeg 50 ml water toe en meng goed door. Voeg vervolgens de bloem en het resterende water toe en meng goed door.
Stap 2:
Kneed het deeg tot een bol. Doe de bol in een grote kom en kneed verder met je vuisten totdat je een elastisch deeg krijgt. Voeg eventueel water toe indien nodig.
Stap 3:
Kneed dan nog een keer het deeg tot een bol. Dek af met een vochtige theedoek en laat voor circa 60 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 4:
Verwarm ondertussen de oven tot 180 °C en meng de eidooier met de yoghurt.
Vegetarische pide
Stap 1:
Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de puntpaprika in ringen.
Stap 2:
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de puntpaprika, spinazie en pul biber toe. Giet eventueel het overtollige vocht af. Laat afkoelen.
Stap 3:
Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 6 bollen. Leg 3 apart voor de variant met vlees. Druk de andere 3 plat en rol uit tot een cirkel.
Stap 4:
Verdeel het spinazie-mengsel over het deeg en bestrijk de rand met het ei-yoghurtmengsel. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven voor circa 10-15 minuten. Garneer met het sesamzaad.
Pide met vlees
Stap 1:
Pel en snijd de rode ui in halveringen. Halveer de cherry-tomaten. Snijd de peterselie grof. Snijd de merguez in stukken van circa 1.5 cm.
Stap 2:
Bestuif het werkblad met bloem. Druk de 3 resterende bollen plat en rol tot een ovale vorm.
Stap 3:
Verdeel de rode ui, cherry-tomaten, merquez en peterselie over de pide. Vouw de randen naar binnen en druk zachtjes aan. Bestrijk met het ei-yoghurtmengsel. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven voor circa 10-15 minuten. Garneer met peterselie.
0 reacties