Koud koken

Maak koude (bij)gerechten, daar heb je helemaal geen oven, magnetron of gaspitjes voor nodig! Denk aan lekkere salades, gazpacho of een goed gevulde wrap.

Barbecue all day, everyday

We mogen dan wel geen oven of magnetron hebben, grote kans dat de barbecue wel mee is gereisd. Maak hier dan ook goed gebruik van. Dat betekent niet dat je elke dag heel veel vlees moet eten, je kan ook groenten grillen of poffen of bijvoorbeeld pizza en broodjes bakken.

One pot pasta

Zin in een lekkere pasta? Kook de pasta gewoon in de saus. Ja, dat kan! Alles wat je moet doen is alle ingrediënten in één pan (inclusief de pasta), laten koken (tot de pasta gaar is) in een laagje water of bouillon en goed blijven roeren. Het fijne is: je hebt hierdoor maar één gaspitje nodig én hoeft minder af te wassen. Win-winsituatie dus.

Ideaal: couscous!

Ook heel handig op de camping: couscous. Om couscous te bereiden heb je namelijk geen gaspit nodig, alleen wat kokend water. Terwijl jouw couscous zichzelf staat te bereiden in een afgesloten bak, heb jij een gaspitje over om er de lekkerste dingen bij te bereiden. Of maak er gewoon een lekkere salade van, dan heb je helemaal geen gaspit nodig.

Hulp van de slaapzak

Soms is het gewoon niet anders en heb je iets meer gaspitjes nodig dan dat je tot je beschikking hebt. Geen zorgen, je kan gerechten goed warm houden door ze in een slaapzak te wikkelen, terwijl je de rest van de maaltijd bereid.

Pyttipanna

Heb je al eens van pyttipanna gehoord? Dit is een typisch Scandinavisch gerecht, ideaal voor op de camping! Het bestaat namelijk uit aardappelen, vlees en groenten (officieel alleen ui), in kleine blokjes gesneden en geroerbakt in één grote pan met wat (verse) kruiden. That's it! Een perfect gerecht om restjes mee op te maken, want eigenlijk kan je er in doen wat je zelf wilt.

Ideale gerechten voor op de camping

Salades, chili of couscous, we helpen je een handje op weg met inspiratie voor op de camping. 

Klik op onderstaande foto's voor de bijbehorende recepten.