Texelse asperges met zalm van de BBQ

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Mayonaise
Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Aardappels
Steek de barbecue aan. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen van de barbecue gaar.

Asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. Kook de asperges met de kopjes omhoog in de aspergepan in 10-12 minuten gaar. Je kan ze ook stomen, dit duurt een kwartiertje.

Zalm
Haal de harde steeltjes van de zeekraal. Leg de zalm op de zeekraal op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en doe de deksel op de barbecue. Rooster de zalm op de barbecue in 10-20 minuten medium gaar (afhankelijk van de hitte van de barbecue en het formaat van de vis).

Salade
Maak de lamsoor aan met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bieslook en dragonblaadjes en voeg ze toe aan de lamsoor.

Presenteer de asperges met de zalm, de lamsoorsalade, gepofte aardappels en limoenmayonaise op een mooie schaal.

Ingredienten

4
Personen

Texelse asperges

  • 500 g aardappels van gelijke grootte
  • 1 kg witte asperges
  • 150 g zeekraal
  • 600 g zalmfilet met vel aan een stuk
  • 150 g lamsoor
  • olijfolie extra vergine
  • 1 limoen
  • 1 bos bieslook
  • 3 takjes dragon

Limoenmayonaise

  • 1 eidooier
  • 0.5 tl zout
  • 1.5 tl witte wijnazijn of limoensap
  • 0.5 tl fijne mosterd
  • 250 ml zonnebloemolie

Extra nodig

  • barbecue
  • aspergepan
Geef je waardering
4