De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

texelse asperges met zalm van de bbq

Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

40 MIN
Texelse asperges met zalm van de BBQ

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mayonaise
Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Aardappels
Steek de barbecue aan. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen van de barbecue gaar.

Asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. Kook de asperges met de kopjes omhoog in de aspergepan in 10-12 minuten gaar. Je kan ze ook stomen, dit duurt een kwartiertje.

Zalm
Haal de harde steeltjes van de zeekraal. Leg de zalm op de zeekraal op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en doe de deksel op de barbecue. Rooster de zalm op de barbecue in 10-20 minuten medium gaar (afhankelijk van de hitte van de barbecue en het formaat van de vis).

Salade
Maak de lamsoor aan met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bieslook en dragonblaadjes en voeg ze toe aan de lamsoor.

Presenteer de asperges met de zalm, de lamsoorsalade, gepofte aardappels en limoenmayonaise op een mooie schaal.

In de zomer eet je het liefst buiten. En wat eet je dan? Juist; salades en lekkers van de barbecue. Vanaf Texel beleef je het echt Hollandse zomergevoel samen met onze chefs. Met het prachtige Texel als locatie laten de chefs niet alleen mooie delen van het eiland zien, maar natuurlijk vooral lekkere gerechten. En leuker nog: hoe jij ze zelf in je tuin, op het balkon, in het park of op het strand kan maken!

De zomer smaakte nog nooit zó lekker. Proef het zelf!

Zon, Salade & BBQ

De chefs laten in elke aflevering hun favoriet aan je zien én ze nemen je mee op pad. Zo gaan Mounir en Angélique wadlopen, Miljuschka en Giovanni asperges steken, Estée en Hugo garnalen vissen en gaan Danny en Roberta op bezoek bij een schapen- en lammetjesboer.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker