De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Texelse asperges met zalm van de BBQ

Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Texelse asperges met zalm van de BBQ

Bereidingswijze

Mayonaise
Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Aardappels
Steek de barbecue aan. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen van de barbecue gaar.

Asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. Kook de asperges met de kopjes omhoog in de aspergepan in 10-12 minuten gaar. Je kan ze ook stomen, dit duurt een kwartiertje.

Zalm
Haal de harde steeltjes van de zeekraal. Leg de zalm op de zeekraal op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en doe de deksel op de barbecue. Rooster de zalm op de barbecue in 10-20 minuten medium gaar (afhankelijk van de hitte van de barbecue en het formaat van de vis).

Salade
Maak de lamsoor aan met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bieslook en dragonblaadjes en voeg ze toe aan de lamsoor.

Presenteer de asperges met de zalm, de lamsoorsalade, gepofte aardappels en limoenmayonaise op een mooie schaal.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.