De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

forel met wortel rösti en coleslaw

Schil de wortels. Rasp de aardappels en de wortels, bestrooi met zout en laat staan.

Ga nu verder met de coleslaw. Snijd de kool in kwarten, verwijder het hart en snijd in hele dunne reepjes.

45 min kooktijd
Forel met wortel rösti en coleslaw

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de wortels. Rasp de aardappels en de wortels, bestrooi met zout en laat staan.

Ga nu verder met de coleslaw. Snijd de kool in kwarten, verwijder het hart en snijd in hele dunne reepjes. Leg de kool in een kom en bestrooi met zout. Schil de wortel en de ui. Snijd de wortel, ui en radijsjes in dunne plakjes. Meng de mosterd, mayonaise, yoghurt, het sap van de citroen en de azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de groenten. Was het zout van de kool en meng door de groente heen.

Verhit wat olie in een koekenpan of skottelbraai. Pak nu een handje van het rösti mengsel en knijp al het vocht er uit. Leg een handje van het mengsel in de pan en druk plat. Bak de rösti om en om in circa 10 minuten goudbruin.

Pel de knoflook. Snijd de knoflook, citroen en de venkel in dunne plakjes. Vul de buik van de forellen met de knoflook, citroen en venkel en bestrooi met peper en zout. Gril de forellen op indirecte hitte, dus niet direct boven de kooltjes, op een barbecue in circa 10 minuten totdat ze net gaar zijn.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker