Spoel de kokkels met zout water. Snijd de helft van de venkel en een ui in hele dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Rasp de citroen, houd de rasp apart, en pers het sap uit de citroen. Meng de venkel, ui en peterselie met het sap van de citroen en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de witte bonen uitlekken en maak aan met een scheutje olijfolie.
Snijd de snijbonen, de andere halve venkel en een ui fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de gesneden groente met de knoflook. Ris de takjes rozemarijn en tijm en voeg toe aan de pan. Bak nog circa 5 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de kokkels toe en blus af met de witte wijn en de citroenrasp. Doe de deksel op de pan en stoof circa 4 minuten totdat de kokkels opengaan. Voeg de witte bonen toe.
Serveer de frisse venkelsalade op de kokkelstoof met stokbrood erbij.
0 reacties