De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kokkels met venkel en witte bonen

Spoel de kokkels met zout water. Snijd de helft van de venkel en een ui in hele dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Rasp de citroen, houd de rasp apart, en pers het sap uit de citroen.

25 min kooktijd
Kokkels met venkel en witte bonen

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spoel de kokkels met zout water. Snijd de helft van de venkel en een ui in hele dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Rasp de citroen, houd de rasp apart, en pers het sap uit de citroen. Meng de venkel, ui en peterselie met het sap van de citroen en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de witte bonen uitlekken en maak aan met een scheutje olijfolie.

Snijd de snijbonen, de andere halve venkel en een ui fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de gesneden groente met de knoflook. Ris de takjes rozemarijn en tijm en voeg toe aan de pan. Bak nog circa  5 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de kokkels toe en blus af met de witte wijn en de citroenrasp. Doe de deksel op de pan en stoof circa 4 minuten totdat de kokkels opengaan. Voeg de witte bonen toe.

Serveer de frisse venkelsalade op de kokkelstoof met stokbrood erbij.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker