Meng alle ingrediënten voor het deeg van de pita’s in een grote kom. Kneed op een bebloemd werkblad het deeg circa 10 minuten tot het elastisch is. Leg terug in de schaal en dek af met een vochtige theedoek. Laat het op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Snijd in de tussentijd de courgette en de aubergine in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi met zout en laat staan. Pel de uien en snij de boven en onderkant van de uien. Leg op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Wikkel de uien in het folie.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Leg de in aluminiumfolie gewikkelde uien in de oven of tussen de kolen van de barbecue. Leg de hele paprika’s, courgette en aubergine in een grillpan of op een barbecue. Rooster de paprika’s totdat ze zacht en geblakerd zijn. Pel het velletje er af en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Rooster de courgette en aubergine totdat ze zacht in circa 10 minuten om en om totdat ze zacht zijn en bruine grillstrepen hebben.
Maak ondertussen de hummus. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op. Doe de kikkererwten, tahin en het sap van de citroen in een kom. Mix in een met een staafmixer (als je die niet hebt kan het ook in een vijzel of met een pureestamper). Voeg beetje bij beetje het vocht van de kikkererwten toe totdat het een mooi glad mengsel is. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren 6 minuten. Spoel af onder koud water en pel de eieren.
Als het deeg gerezen is, kneed het dan snel door en verdeel in bolletjes ongeveer zo groot als een golfbal. Rol de bolletjes deeg op een bebloemd werkblad uit tot een halve centimeter dikte. Leg de pitas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pita’s in de oven in circa 7 – 10 minuten totdat ze net beginnen te kleuren.
Verdeel de hummus in een laag op de bordjes. Snijd de eieren door de lengte en leg op de hummus. Leg de groentes er op. Besprenkel met nog een beetje olijfolie en strooi het paprikapoeder er over. Serveer met de pita’s.
0 reacties