Een heerlijke salade met aardappelen, spek en Beemsterkaas. Nóg lekkerder met een geroosterde plak duivekater erbij.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 4 Opperdoezer aardappels
  • 1 scheut olijfolie
  • 250 g ontbijtspek (plakjes)
  • 250 g Beemsterkaas
  • 1 appel
  • 100 g augurk
  • 4 radijzen
  • 1/2 krop krulandijvie
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:
Boen de aardappels goed schoon. Kook de aardappels met schil in een pan met een laagje water in circa 15-20 minuten gaar. Stoom de aardappels droog en snijd in stukjes.

Stap 2:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek om en om in circa 5 minuten. Laten iets afkoelen en snijd het spek in stukjes.

Stap 3:
Snijd de kaas, appel met schil, augurk en de radijsjes in dunne reepjes. Was en snijd de sla.

Stap 4:
Pers de citroen. Meng in een grote kom de mosterd, honing, citroensap, peper en zout en een scheutje olie. Meng de gesneden ingrediënten door de dressing. Serveer de salade met of op brood. Lekker om hiervoor de Duivekater te gebruiken.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

Geef je waardering

23
Boeren Beemster Salade
Boeren Beemster Salade (verticaal)