Aziatische maaltijdsalade met zalm

108
Makkelijk
Maaltijdsalade met zalm

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g zalm
  • 5 stronken babypaksoi
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 125 g taugé
  • 6 el hoisinsaus
  • 6 little gems
  • 4 el cashewnoten
  • 1 boerenbrood

extra nodig

  • wok of hapjespan
  • keukenpapier

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Snijd de zalm in blokjes. Snijd de babypaksoi in parten. Halveer de komkommer, snijd in lange repen en vervolgens in schuine stukken. Pel de knoflook en snijd in plakjes.

Verhit een scheut olie in de wok of hapjespan. Bak de knoflook goudbruin. Haal de knoflook uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bak de zalm rondom aan met de taugé en zorg ervoor dat de zalm van binnen lekker rosé blijft.

Haal de zalm en taugé uit de pan en zet apart. Bak in dezelfde pan de paksoi met de komkommer aan op hoog vuur.

Voeg de zalm met taugé weer toe en schep om met hoisinsaus. Hak de gebakken knoflook fijn. Snijd de little gems in kwarten. 

Serveren

Serveer de zalm met groente op de sla, bestrooi de maaltijdsalade met gebakken knoflook en de cashewnoten. Als je niet koolhydraatarm wilt eten, serveer het lekker met enkele plakken boerenbrood. 

Maaltijdsalade met zalm
Geef je waardering
108