Wat is bulgur?

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe en heeft een nootachtige smaak. Het is vooral populair in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daar vormt het de basis voor de immens populaire kibbeh (een soort gefrituurde, gevulde balletjes) en tabouleh (een peterseliesalade). 

Hoe wordt bulgur gemaakt?

Bulgur wordt gemaakt door tarwekorrels te stomen, drogen en grof te malen. Het heeft wat weg van couscous, alleen wordt dit gemaakt van tarwebloem en water. Bulgur wordt behalve de smaak, ook geprezen omdat het veel voedingsvezels bevat.

Bereiding

De bereiden van bulgur is doodsimpel. Je overgiet de korrels met kokend water en laat het tien minuten wellen, afgedekt met een doek. Na 10 a 15 minuten is de bulgur klaar om te gebruiken. Het kan nu de basis vormen in warme- en koude gerechten.

Recepten met bulgur

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas en avocado

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas en avocado

Bekijk
Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh

Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh

Bekijk
Pompoensalade met feta en za’atar

Pompoensalade met feta en za’atar

Bekijk
Tabouleh met bloemkool en falafel

Tabouleh met bloemkool en falafel

Bekijk
Gevulde courgette

Gevulde courgette

Bekijk