Nadia en Merijn

Ingredienten

4
Personen

Gevulde courgette

  • 0.5 bos peterselie
  • 0.5 bos dille
  • 3 takjes koriander
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el gedroogde munt (Turke of Marokkaanse winkel)
  • 1 el pittig paprikapoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 0.5 el gemberpoeder
  • 0.5 el laos
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zoete witte uien
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 300 ml water

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Pluk en snijd de peterselie, dille en koriander fijn. Kneed het lamsgehakt met de kruiden, munt, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en laos. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kapje van de courgettes en hol de courgettes uit met behulp van een meloenboor of lange theelepel. Vul de courgettes zo vol mogelijk met het gehaktmengsel en druk stevig aan. P

el en snijd de knoflook en uien fijn. Snijd de tomaat fijn. Verhit een laag olijfolie in een diepe wijde pan en bak de tomaat, uien, knoflook en kaneelpoeder circa 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het water toe en zet de courgettes op de bodem van de pan. Gaar de courgettes op laag vuur met deksel op de pan circa 15 minuten. Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uienmengsel te droog wordt.

Geef je waardering

16
Gevulde courgette