De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Roux

Smelt de boter in een pan zonder te kleuren. Voeg op laag vuur de gezeefde bloem toe en roer door elkaar met een spatel. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en gaar de roux op laag vuur zonder te kleuren. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Roux

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan zonder te kleuren. Voeg op laag vuur de gezeefde bloem toe en roer door elkaar met een spatel. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en gaar de roux op laag vuur zonder te kleuren. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar.

Verwerk een warme roux met een koude vloeistof en een koude roux met een warme vloeistof.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Kan ik deze roux als basis gebruiken voor een champignon quiche i.p.v. crĆØme fraise, eieren en room?

Vriendelijke groet Marian.
M. de Wit
27-10-2024
Hi,

Dit raden wij niet aan. Het zal namelijk een hele andere structuur krijgen.

Groetjes,
Team-24Kitchen
Thijs Bruins
07-11-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.