De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roux

Smelt de boter in een pan zonder te kleuren. Voeg op laag vuur de gezeefde bloem toe en roer door elkaar met een spatel. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en gaar de roux op laag vuur zonder te kleuren. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar.

15 min kooktijd
Roux

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan zonder te kleuren. Voeg op laag vuur de gezeefde bloem toe en roer door elkaar met een spatel. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en gaar de roux op laag vuur zonder te kleuren. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar.

Verwerk een warme roux met een koude vloeistof en een koude roux met een warme vloeistof.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker