De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Recepten voor grote groepen: 20+ makkelijke ideeën

Verwacht jij een grote gezelschap aan tafel? Vind hier makkelijke hoofdgerechten die perfect zijn voor grote groepen, zonder dat jij extra hoeft te zweten in de keuken. 

Porchetta met hasselback-aardappels en romanesco

Chef aan het woord

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Makkelijke recepten voor grote groepen zijn ideaal. Kies iets simpels en deel het met z’n allen. Zo wordt een kerstdiner of verjaardag gezellig én stressvrij. Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn!"

Voorgerecht voor grote groepen

Een makkelijk voorgerecht voor grote groepen is snel te maken en fijn om te delen. Denk aan een grote schaal carpaccio, soep in kleine glaasjes of een goed gevulde salade. Zo begin je het diner lekker én relaxed. Iedereen blij aan tafel!

Makkelijk voorgerecht grote groep

  • Hartige taart met gekaramelliseerde uien

    Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker recept? Bekijk dan deze hartige taart met gekaramelliseerde uien dan eens! Echt een aanrader. 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Kastanjesoep met salieroom en crouton-sterren
    Trakteer jezelf op een hartverwarmend kommetje kastanjesoep. Maak de soep nog lekkerder én aantrekkelijker met salieroom en crouton-sterren!
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Russische zalmkrans

    Met deze Russische zalmkrans zet je een waar kunstwerk op tafel. Nadat je de tafel hebt opgevrolijkt met deze mooie zalmkrans kan je ook nog genieten van dit heerlijke gerecht

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • La tartiflette met groene kool-kappertjessalade
    Nog geen eetplannen voor vanavond? Deze la tartiflette met groene kool-kappertjessalade is een aanrader!
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Salade met Parmaham, mozzarella en perzik

    Oef... Deze salade is zo bijzonder als dat-ie eruit ziet. Rudolph noemt 'm dan ook niet voor niets de 'Salade Irene' ;-)

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Italiaanse hartige taart

    Heerlijk voorbij de lunch of als hoofdgerecht. Hartige taarten vallen oneindig te combineren maar deze dit recept is zeker de moeite waard om thuis te maken.

    voorbereidingstijd 90 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Pompoensoep met kokosmelk

    Zoek je nog naar een heerlijke soep voor tijdens de koudere en gure dagen? Miljuschka deelt haar recept voor deze hartverwarmende pompoensoep.

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Rode bietensalade met sinaasappel

    Een heerlijk frisse bietensalade met sinaasappel en tahin die ook in de zomer gegeten kan worden.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Andy McDonald
    Miniatuurvoorbeeld

Hoofdgerecht voor grote groep

Een hoofdgerecht tijdens kerst uitkiezen voor een grote groep? Ga voor een ovenschotel, stoofpot of een hele kip of vis uit de oven. Je maakt alles in één keer klaar en iedereen kan makkelijk opscheppen. Lekker, makkelijk en gezellig! Inspiratie nodig? Bekijk deze makkelijke hoofdgerechten kerst grote groep.

Hoofdgerecht kerst grote groep​

  • Boeuf bourguignon

    Wil je boeuf bourguignon maken? Dan gaat er natuurlijk niets boven het klassieke Franse recept voor deze bourgondische stoofschotel. 

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 255 min
    Een recept van John Gerdsen
    Miniatuurvoorbeeld
  • Pompoenlasagne met buffelmozzarella
    Een heerlijke herfstige lasagne met pompoen, tomaat, ui en Parmezaanse kaas. Loopt het water je al in de mond? Bekijk snel het simpele recept.
    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 60 min
    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • Gevulde kerstkalkoen

    Ben je op zoek naar een recept voor gevulde kerstkalkoen? Dit recept van Miljuschka kan niet mislukken. Kalkoenvulling maken, kalkoen vullen en kalkoen klaarmaken in de oven.

    voorbereidingstijd 60 min
    oventijd 130 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Porchetta met pistache en venkelzaad

    Deze porchetta is een pronkstuk op je kersttafel. Maak dit gerecht makkelijk en snel met Miljuschka's recept.

    voorbereidingstijd 120 min
    oventijd 120 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

    Geroosterde dorade is superlekker. Wist je dat het ook nog eens hartstikke makkelijk is om te bereiden? Bekijk hier het recept.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Paddenstoelenstoof

    Deze vega boeuf bourguignon met champignons zet je in een handomdraai op tafel en is superlekker. Snel maken dus!

    voorbereidingstijd 15 min
  • Beef wellington

    Beef wellington is zonder twijfel één van de beste kerstklassiekers. Laat jouw kerstmenu sprankelen met dit beef wellington recept van Miljuschka!

    voorbereidingstijd 50 min
    oventijd 45 min
    wachttijd 125 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Beenham uit de oven met honingglazuur

    Het geheim van een perfecte beenham in de oven bereiden?

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Tips: koken voor grote groepen

Kies recepten die je kunt delen

De ultieme tip voor het voederen van grote groepen: maak een kerstmenu dat gedeeld kan worden door een grote groep. Kies voor grote salades, stukken vlees, hele vissen, borrelplanken en brood met dip. Koken, op tafel zetten en de gasten doen de rest. Door verschillende, deelbare gerechten te maken, hoef je ook niet bang te zijn dat iemand het niet lust. Er is voor ieder wat wils! Daarnaast hoef je geen borden op te maken. 

Zorg dat je eten voorbereidt waar kan

Dat betekent dat de gerechten alleen nog afgebakken/gefrituurd/opgewarmd hoeven te worden. Daarmee voorkom je dat je tijdens het diner in de keuken staat te zwoegen. 

Gebruik al je apparatuur

Kies bij voorkeur voor gerechten die verschillende apparatuur nodig hebben voor de bereiding. Vlees in de oven, friet in de frituur en saus op het fornuis. Zo hoef je geen 6 pannen op 4 pitten te stallen.

Kerstdiner organiseren voor een grote groep

Voor een grote groep werkt een buffet of shared dining het best. Denk aan een groot stuk vlees of vis uit de oven, ovenschotels, salades en bijgerechten die je van tevoren maakt. Zo staat niet alles op het laatste moment te koken. En het ziet er feestelijk uit op tafel!

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.