Rode bietensalade met sinaasappel

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
80 minuten totale tijd

Snijd het loof van de bietjes en bewaar het loof. Verpak de bietjes in aluminiumfolie en laat ze circa 1 uur poffen op de bbq.

Verdeel de waterkers met het loof van de bietjes over een grote schaal. Schil de sinaasappels en verwijder de witte kern. Snijd de partjes sinaasappel in stukjes en verdeel ze over de salade. Snijd de granaatappel doormidden en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit en verdeel de pitjes over de salade. Pel de ui, snijd in dunne halve ringen en verdeel over de salade. Pel de bietjes, snijd ze in mooie partjes en verdeel over de salade. Lepel de tahini en de granaatappelmelasse over de salade.

Strooi de sesamzaadjes over de salade en besprenkel de salade met de olijfolie. 

Ingredienten

4
Personen

Rode bietensalade met sinaasappel

  • 4 rode bieten met loof
  • 2 bosjes waterkers
  • 4 sinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 1 rode ui
  • 2 tahini
  • 4 el granaatappelmelasse
  • 2 el sesamzaadjes
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • BBQ
Geef je waardering
3