De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode bietensalade met sinaasappel

Snijd het loof van de bietjes en bewaar het loof. Verpak de bietjes in aluminiumfolie en laat ze circa 1 uur poffen op de bbq.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Rode bietensalade met sinaasappel

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd het loof van de bietjes en bewaar het loof. Verpak de bietjes in aluminiumfolie en laat ze circa 1 uur poffen op de bbq.

Verdeel de waterkers met het loof van de bietjes over een grote schaal. Schil de sinaasappels en verwijder de witte kern. Snijd de partjes sinaasappel in stukjes en verdeel ze over de salade. Snijd de granaatappel doormidden en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit en verdeel de pitjes over de salade. Pel de ui, snijd in dunne halve ringen en verdeel over de salade. Pel de bietjes, snijd ze in mooie partjes en verdeel over de salade. Lepel de tahini en de granaatappelmelasse over de salade.

Strooi de sesamzaadjes over de salade en besprenkel de salade met de olijfolie. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker