Koekjes bakken blijft toch wel een van de mooiste invullingen van de zogenoemde ‘zondag bakdag’. Het maakt echt niet uit of je nou jong of oud bent of je kunt verschuilen achter een peuter waarvoor je het zogenaamd allemaal doet. Koekjes bakken - inclusief stiekem snoepen van het rauwe koekjesdeeg - past bij elke leeftijd. De geur die uit de oven ontsnapt verleidt iedereen om jouw richting op te komen, waardoor menigeen z’n tanden zet in die verse zelfgebakken koekjes van je. Want zelf koekjes bakken is altijd beter dan de exemplaren uit de supermarkt.

Koekjes bakken recept

Wanneer je zelf aan het koekjes bakken slaat is het recept van ouderwetse zandkoekjes veelal favoriet. Dit zijn de meest voor de hand liggende koekjes om zelf te bakken. Dikke kans dat jouw liefde voor bakken hier in de kinderschoenen is gezet. Ook het recept van zandkoekjes op 24Kitchen is een populaire. Met zachte boter, poedersuiker, vanillesuiker, een mespuntje zout, wat bloem en een schepje cacaopoeder kun je binnen anderhalf uur kakelverse koekjes bakken.

Meer uitdaging vind je in de witte chocolade-macadamia koekjes, waarmee je wel een uurtje zoet bent. Stevige koeken die nog aardig vullen ook. Waag je er ook eens aan de appelcrumblekoekjes te bakken. De keuze bij uitstek als het je moeite kost om te kiezen tussen appeltaart en koekjes bakken. Passen die recepten niet helemaal in jouw straatje, meer inspiratie voor recepten om koekjes te bakken vind je hieronder. Genoeg opties om een winnaar te vinden.