De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hazelnootpasta-koeken

30 MIN
Hazelnootpasta-koeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Vries de pot hazelnootpasta circa 1 uur in. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Smelt voor de beurre noisette de boter tot hij lichtbruin wordt en naar nootjes begint te ruiken en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eidooier, ei, vanillemerg en de licht bruine basterdsuiker. Voeg de beurre noisette toe en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een deeg en meng de chocoladedruppels erdoor. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 2 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg tot 2 pillen. Verdeel elke pil in 12 gelijke stukken zodat je in totaal 24 stukjes hebt. Rol de deegstukjes tot bolletjes. Druk er met je duim een deukje in. Vul met de hazelnootpasta en vouw dicht. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel de deegbolletjes erover. Let op, de koekjes lopen iets uit, dus zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Bestrooi met het zeezout. Bak de koekjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker