Hazelnootpasta-koekjes
-
Vries de pot hazelnootpasta circa 1 uur in.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Smelt de boter tot hij lichtbruin wordt en naar nootjes begint te ruiken en laat afkoelen. Dit noem je ook wel beurre noisette.
-
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eidooier, ei, vanillemerg en de licht bruine basterdsuiker.
-
Voeg de beurre noisette toe en meng beetje bij beetje de bloem erdoor.
-
Kneed tot een deeg en meng de chocoladedruppels erdoor. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 2 uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de Satisfry Air & Grill Multicooker voor op 180 ºC op de bakfunctie.
-
Rol het deeg tot 2 pillen. Verdeel elke pil in 12 gelijke stukken zodat je in totaal 24 stukjes hebt.
-
Rol de deegstukjes tot bolletjes. Druk er met je duim een deukje in. Vul met een flinke theelepel hazelnootpasta en vouw dicht.
-
Bestrooi de koekjes met een snufje zeezout. Bak de koekjes in delen in de multicooker van Russell Hobbs. Bak ze voor 12 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
0 reacties