Vries de pot hazelnootpasta circa 1 uur in. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Smelt voor de beurre noisette de boter tot hij lichtbruin wordt en naar nootjes begint te ruiken en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eidooier, ei, vanillemerg en de licht bruine basterdsuiker. Voeg de beurre noisette toe en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een deeg en meng de chocoladedruppels erdoor. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg tot 2 pillen. Verdeel elke pil in 12 gelijke stukken zodat je in totaal 24 stukjes hebt. Rol de deegstukjes tot bolletjes. Druk er met je duim een deukje in. Vul met de hazelnootpasta en vouw dicht. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel de deegbolletjes erover. Let op, de koekjes lopen iets uit, dus zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Bestrooi met het zeezout. Bak de koekjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Meld je aan en praat mee