Pompoen wordt vaak gebruikt in hartige gerechten (zoals soep, pasta, salade), maar je kunt van pompoen ook deze heerlijke pompoenkoekjes maken. Super simpel, en vooral héél erg lekker!

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Porties

Voor de pompoenkoekjes

  • 1 kleine pukkelpompoen
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl 5 spices poeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 g ongezouten zachte boter
  • 180 g fijne suiker
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

1 uur en 40 minuten

Pompoenkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer. Draai de temperatuur van de oven naar 170 graden.
  3. Meng de pompoenpuree samen met de boter, eidooiers, bloem en suiker goed door elkaar. Maak hoopjes met een ijslepel die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit.
  4. Zet 20 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Geef je waardering

Pompoenkoekjes