Deeg
Meng het bloem met de bakpoeder. Maak een kuiltje in
het bloemmengsel en meng daarin de boter, rietsuiker, venkelzaad, ei, appelstroop
en de melk. Kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en kneed tot een
soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de
koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd met behulp van het billenkoekjessjabloon billenkoekjes uit het deeg. Leg het uitgesneden deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin en gaar. Laat de billenkoekjes afkoelen.
Glazuur
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep de
gesmolten chocolade in een cornetje. Roer de poedersuiker aan met een drupje
water tot een dikke spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje en spuit
met de gesmolten chocolade en het glazuur een broekje of string.
Tip : Je kunt het glazuur kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Matchapoeder (groene thee) voor groen, gedroogde bietenpoeder of bietensap voor rood en kurkuma voor geel.
0 reacties