De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelcrumblekoekjes

Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasovenstand 6). Bekleed twee bakplaten met bakpapier en vet ze in met olijfolie. Hak de stukjes gedroogde appel fijn in een keukenmachine en voeg het bakmeel, de boter in klontjes, suiker en een snufje zeezout toe.

Appelcrumblekoekjes

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasovenstand 6). Bekleed twee bakplaten met bakpapier en vet ze in met olijfolie. Hak de stukjes gedroogde appel fijn in een keukenmachine en voeg het bakmeel, de boter in klontjes, suiker en een snufje zeezout toe. Laat de machine 1 minuut draaien tot je een fijn kruimelig mengsel hebt en houd 3 eetlepels van het mengsel apart. Pulseer het ei door de rest van de kruimels en schraap de wand van de kom zo nodig schoon.

Verdeel het kruimelmengsel in 24 stukjes, draai er balletjes van, druk ze plat tot schijfjes van 4 cm en verdeel ze over de bakplaten. Strooi het apart gehouden kruimelmengsel erover en druk het zachtjes in het deeg. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster. Yum!

 

 

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-paginaInstagram-account en YouTube-kanaal

Vanaf 1 oktober kijk je elke zondag naar Jamie's Quick & Easy Food! Het nieuwste programma Jamie Oliver, waarin hij deze keer aan de slag gaat met gerechten gemaakt van slechts 5 ingrediënten.

Van de mooiste gebakjes tot sissende coquilles en van hamburgerbroodjes waar het water je van in de mond loopt; ook deze nieuwe parel is weer gevuld met alleen de allerlekkerste gerechten. Wil je zelf de keuken in duiken? Na elke aflevering plaatsen we ons favoriete recept op de website.

© 2017 Jamie Oliver (www.jamieoliver.com)

Wil je alle recepten uit de serie + nog veel meer? Bestel dan gauw het bijbehorende kookboek, genaamd Jamie Oliver 5 ingrediënten.

Kijk elke zondag vanaf 17:00 naar 2 afleveringen van Jamie's Quick & Easy Food bij 24Kitchen en check de website voor de lekkerste recepten! Aflevering gemist? Kijk dan op zaterdag vanaf 16:00.

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker