De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Snorrenkoekjes

Meng het bakpoeder en de cacaopoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

105 MIN
Snorrenkoekjes
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Deeg
Meng het bakpoeder en de cacaopoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter dikte. Snijd met een mal verschillende soorten snorren uit. Steek een lollystokje in het midden van de ‘snor’ en plaats de snorren op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare fondant. Meng eventueel cacaopoeder door een deel van de fondant voor een bruine kleur. Vouw een cornetje van bakpapier en schep de fondant erin.

Versier de snorrenkoekjes naar eigen wens. Laat de fondant drogen.

Tips

  • Je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken; bietenpoeder voor rood en kurkuma voor geel.
  • Als het stokje van een koekje heeft losgelaten, kun je deze lijmen met karamel. Karamelliseer hiervoor een beetje suiker en doop het puntje van het stokje erin. Lijm het stokje vast aan het koekje en laat uitharden.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker