Deeg
Meng het bakpoeder en de cacaopoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter dikte. Snijd met een mal verschillende soorten snorren uit. Steek een lollystokje in het midden van de ‘snor’ en plaats de snorren op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare fondant. Meng eventueel cacaopoeder door een deel van de fondant voor een bruine kleur. Vouw een cornetje van bakpapier en schep de fondant erin.
Versier de snorrenkoekjes naar eigen wens. Laat de fondant drogen.
Tips
- Je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken; bietenpoeder voor rood en kurkuma voor geel.
- Als het stokje van een koekje heeft losgelaten, kun je deze lijmen met karamel. Karamelliseer hiervoor een beetje suiker en doop het puntje van het stokje erin. Lijm het stokje vast aan het koekje en laat uitharden.
0 reacties