De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

American chocolate chip cookies

65 MIN
American chocolate chip cookies
Harry Eastwood

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter op laag vuur. Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter. Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op. Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat. Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in. Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is. Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.

Tip: je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker