De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dessert

Waar het voorgerecht de warming up is, is het dessert de grande finale van je diner. Naar het toetje streven we het hele diner toe. Watertandend kijken we ernaar uit en we laten er een speciaal plekje voor over in de buik. Soms eten we zelfs iets minder van de rest van het diner, zodat er plek is voor meerdere desserts. Als het even kan. Enfin, een feestelijkere afsluiter van je etentje krijg je haast niet, vooral met onderstaande recepten.

Dessert

Dessert-recept

Ben je een zoetekauw en ga je voor een zoet toetje? Of ga je liever voor een hartig nagerecht? Ga jij bij voorkeur voor toetjes-recepten die zoet zijn, dan kun je je hart ophalen met alle soorten (ja, er zijn er meerdere!) tiramisu die op 24Kitchen te vinden zijn. Sluit jij je maaltijd liever af met een kaasplank als dessert, probeer dan eens desserts als geroosterde peren met geitenkaas of de Franse kaasplank met kweepeercompote. Beiden varianten op het traditionele hartige dessert, maar dan een net wat uitdagender en origineler dessert-recept dan enkel de kaasboer het werk laten doen.

Als liefhebber van zoete desserts kun je leunen op dessert-recepten als een millefoglie met karamel, tiramisucrème & karamelsaus, Richards panna cotta dessert of een eton mess met fruit en meringue. Natuurlijk is het dessert ook hét excuus om taart te bakken. Zo zou de citroencake met geflambeerde appel een goede kandidaat kunnen als afsluiter van de avond. 

Dessert

Dessert

  • Brownies met pindakaas
    Oelala! Deze peanutbutter brownies zijn om je vingers bij af te likken. Schandalig lekker.
    voorbereidingstijd 80 min
    oventijd 40 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Bananenbrood met mascarponeroom en karamel

    Zondag is Bakdag. Het is niet gek dat bananenbrood onwijs populair is. Probeer het eens met mascarponeroom en karamel. Hallo smaakexplosie!

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Moelleux au chocolat met gezouten karamelsaus en vanille-ijs

    Wauw! Dit is lekker. Chocoladecakejes waar de gesmolten chocolade uitloopt. Geserveerd met gezouten karamelsaus. Het recept voor deze lekkernij vind je op onze website.

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Eton mess (roomdessert met fruit en meringue)

    Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten is vanaf 29 augustus verkrijgbaar bij de boekhandel en nu al te bestellen via Bol.com voor €17,99.

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Roberta Pagnier
    Miniatuurvoorbeeld
  • Milkshake & chocolate chip cookies

    Oh my goodness, deze milkshake & chocolat chip cookie zien er schandalig lekker uit. Zó lekker!

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Citroencake met geflambeerde appel

    Deze citroencake met geflambeerde appel en crème fraiche is écht geweldig: probeer 'm eens uit.

    voorbereidingstijd 80 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Appeltaart

    We kunnen er maar geen genoeg van krijgen: appeltaart. Probeer deze variant van Miljuschka eens uit met een lekker kopje koffie of thee.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Kokostaartje met chocolade en banaan

    Op zoek naar een lekker, maar vegan taart? Probeer dan dit kokostaartje met chocolade en banaan eens uit.

    voorbereidingstijd 120 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Tarte tatin met kweepeer

    Deze tarte tatin met kweepeer is vol van smaak en een keer wat anders dan anders.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Roze koek XXL

    Oh my goodness! Dit recept voor een roze koek XXL wil je écht maken. Eén voor op je lijstje.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 20 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Millefoglie met karamel, tiramisucrème & karamelsaus

    Dit gerecht maakte Rokus in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

  • Tarte tatin met brie en peren

    Deze vegetarische, hartige variant van de omgekeerde taart combineert het zachte van de brie perfect met het zoete van de handperen. Probeer het vanavond!

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.