Waar het voorgerecht de warming up is, is het dessert de grande finale van je diner. Naar het toetje streven we het hele diner toe. Watertandend kijken we ernaar uit en we laten er een speciaal plekje voor over in de buik. Soms eten we zelfs iets minder van de rest van het diner, zodat er plek is voor meerdere desserts. Als het even kan. Enfin, een feestelijkere afsluiter van je etentje krijg je haast niet, vooral met onderstaande recepten.

Dessert-recept

Ben je een zoetekauw en ga je voor een zoet toetje? Of ga je liever voor een hartig nagerecht? Ga jij bij voorkeur voor toetjes-recepten die zoet zijn, dan kun je je hart ophalen met alle soorten (ja, er zijn er meerdere!) tiramisu die op 24Kitchen te vinden zijn. Sluit jij je maaltijd liever af met een kaasplank als dessert, probeer dan eens desserts als geroosterde peren met geitenkaas of de Franse kaasplank met kweepeercompote. Beiden varianten op het traditionele hartige dessert, maar dan een net wat uitdagender en origineler dessert-recept dan enkel de kaasboer het werk laten doen.

Als liefhebber van zoete desserts kun je leunen op dessert-recepten als een millefoglie met karamel, tiramisucrème & karamelsaus, Richards panna cotta dessert of een eton mess met fruit en meringue. Natuurlijk is het dessert ook hét excuus om taart te bakken. Zo zou de citroencake met geflambeerde appel een goede kandidaat kunnen als afsluiter van de avond.