John Gerdsen

Ingredienten

4
Personen

Compote

  • 2 kweeperen
  • 1 vanillestokje
  • 1 fles witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 200 g suiker

Kaasplankje

  • 120 g Brie de Meaux
  • 120 g Pouligny Saint Pierre
  • 120 g Epoisse
  • 120 g roquefort
  • 120 g Compte
  • 1 blikje gepelde druiven
  • 1 vijgenbrood
  • 100 ml port
  • 100 g gepelde walnoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd de peren in gelijke stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de wijn, het vanillemerg, het kaneelstokje, de steranijs en de suiker aan de kook. Voeg de kweeperen toe en kook ze in circa 30 minuten gaar. Haal de specerijen uit de compote en laat de compote afkoelen.

Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Meng de gepelde druiven met de port. Rooster de walnoten en laat ze afkoelen.

Serveren

Verdeel de kazen in porties over borden. Serveer er de kweepeercompote, het vijgenbrood, de in port gewelde druiven en de geroosterde walnoten bij. 

 

Geef je waardering

14
Franse kaasplank met kweepeercompote