De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte tatin met brie en peren

Deze vegetarische, hartige variant van de omgekeerde taart combineert het zachte van de brie perfect met het zoete van de handperen. Probeer het vanavond!

30 MIN
Tarte tatin met brie en peren

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Pel en snijd de uien in ringen.

3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de uien in 5 minuten glazig. Voeg de balsamicoazijn toe en laat 2-3 minuten inkoken.

4. Schil ondertussen de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne parten. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de peren in 3 minuten op hoog vuur goudbruin.

5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd de brie in plakken.

6. Verdeel de parten peer over de bodem. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi over de peren. Leg hierop de ui en daarop de brie. Laat rondom langs de rand iets ruimte vrij.

7. Snijd het deeg bij tot een vierkant. Drapeer het deeg over de springvorm, snijd de hoeken die uitsteken iets bij en vouw de rest langs de randen iets naar binnen. Prik het bladerdeeg op een paar plekken in. Bak de tarte tatin in 20-30 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

8. Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan al roerend of schuddend tot ze goudbruin zijn. Schud ze op een bord.

9. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de tarte tatin om op een bord. Pluk wat toefjes tijm van het laatste takje en strooi met de hazelnoten over de tarte tatin. Snijd in punten.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker