De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

millefoglie met karamel, tiramisucrème & karamelsaus

Dit gerecht maakte Rokus in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

90 MIN
Millefoglie met karamel, tiramisu crème & blauwe bessen

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Rokus in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

Millefoglie
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd in plakken van 8 cm bij 8 cm, prik gaatjes en bak ca. 15 minuten. Laat afkoelen en snijd de zijkanten eraf zodat de laagjes zichtbaar worden.

Tiramisucrème
Meng de eidooiers met 20 g bloem en de basterdsuiker voor de tiramisucrème. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje naar het kookpunt, zeef en meng een paar eetlepels met de dooiers. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk toe. Voeg na ca. 3 minuten de mascarpone toe en koel de crème terug in een pan koud water. Doe het in een spuitzak en leg in koelkast.

Koffiemeringue
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Verwarm intussen 40 ml water met de kristalsuiker tot 120°C. Kook in een steelpan de espresso in tot 2 eetlepels. Giet de suikersiroop van 120°C bij het eiwit terwijl keukenmachine draait. Laat draaien tot het handwarm is, voeg koffie extract toe. Doe in een spuitzak en leg in de koelkast.

Karamelsaus
Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Voeg al roerend de room en boter toe. Laat afkoelen.

Serveren
Snijd de banaan in 3 stukken, rol in de suiker en karamelliseer met gasbrander. Brand de blauwe bessen met gasbrander. Leg een plakje bladerdeeg op een bord en spuit er tiramisucrème op, herhaal dit. Bestrooi het laatste plakje eerst met poedersuiker. Schep karamelsaus rondom de millefoglie en leg de banaan en de blauwe bessen erop. Maak af met 5 toefjes koffiemeringue.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker