Tortillagebakjes, je kan bijna niet fout gaan met deze 'tortilla-traktatie'. Met de zelfgemaakte guacamole maak je het recept helemaal compleet.

Ingredienten

12
Porties

Tortillagebakjes

  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g gekleurde cherrytomaten
  • 200 g tortillachips, naturel
  • 75 g maïs uit blik
  • 75 g kidneybonen
  • 100 g geraspte Cheddar

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1/2 limoen
  • 60 g crème fraîche
  • 5 takjes koriander

Extra nodig

  • cupcakepapiertjes
  • cupcakevorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Stap 1: tortillagebakjes 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de cupcakepapiertjes in de cupcakevorm. 
Snijd de paprika in blokjes en de tomaatjes in kwarten. Meng in een kom de chips met de paprika, tomaat, mais, kidneybonen en de cheddar. Verdeel het geheel over de cupcakevormpjes en bak circa 15-20 minuten in de oven. 

Stap 2: guacamole 
Pureer of prak de avocado. Snijd de knoflook fijn en meng door de guacamole. Breng op smaak met de komijnpoeder, peper, zout en het rasp en het sap van de limoen. Haal de Mexicaanse snacks uit de cupcaketray. Lepel er crème fraîche en de guacamole op en garneer met koriander. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Geef je waardering

14
Tortillagebakjes
Tortillagebakjes