Rode paprikasoep met broccolitosti

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rode paprikasoep
Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika’s en bak circa 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook de paprika's in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.

Broccolitosti
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken. Meng de helft van de zure room met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

Breng op smaak met versgemalen peper. Roer de broccoli door de zure room. Halveer de pita's en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de pita erop en bak de broccolitosti's circa 7 minuten in de oven.

Serveren
Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende zure room in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.

Ingredienten

4
Personen

Voor de rode paprikasoep

  • 5 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 bosje basilicum

Voor de broccolitosti

  • 1 kleine broccoli
  • 120 ml crème fraîche
  • 30 g geschaafde amandelen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 pitabroodjes

Extra nodig

  • blender/staafmixer
Geef je waardering
22