De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rauwe witlofstamppot

Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels met de ui, knoflook en de komijn in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

30 min (voor)bereidingstijd
Rauwe witlofstamppot

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bereiden
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels met de ui, knoflook en de komijn in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier.
Halveer de druiven. Snijd de witlof doormidden en daarna in halve ringetjes.
Giet de aardappels af, stoom goed droog en stamp fijn met een pureestamper. Roer de yoghurt en mosterd erdoor en voeg de witlof en druiven toe.
Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en warm goed door.
Pluk en hak de peterselie fijn.

 

Serveren
Schep de witlofstamppot op bord en garneer met peterselie en amandelschaafsel.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker