Rauwe witlofstamppot

60
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels met de ui, knoflook en de komijn in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier.
Halveer de druiven. Snijd de witlof doormidden en daarna in halve ringetjes.
Giet de aardappels af, stoom goed droog en stamp fijn met een pureestamper. Roer de yoghurt en mosterd erdoor en voeg de witlof en druiven toe.
Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en warm goed door.
Pluk en hak de peterselie fijn.

 

Serveren
Schep de witlofstamppot op bord en garneer met peterselie en amandelschaafsel.

Ingredienten

4
Personen

Voor de rauwe witlofstamppot

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 g kruimige aardappels
  • 1 tl komijnpoeder
  • 55 g amandelschaafsel
  • 150 g blauwe druiven zonder pit
  • 6 stronkjes witlof
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
60