Spaghetti met geroosterde paprikasaus

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm een oven voor op 200°C . 
  • Breng een pan water en zout aan de kook voor de spaghetti.

De spaghetti:

  • Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

De geroosterde paprikasaus:

  • Pureer met een staafmixer de geroosterde paprika glad.
  • Schenk de paprikasaus in een pan. Breng aan de kook.
  • Voeg een scheut olie toe.
  • Zet het vuur laag en breng de saus op smaak met zout en peper.


De Chinese kool en gamba’s uit de wok:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook grof.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren en vervolgens in reepjes.
  • Verwarm een wok met een scheut olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder.
  • Voeg de paprika toe .
  • Zet het vuur hoog en roerbak de Chinese kool nog circa 5 minuten mee.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Schep de groente uit de pan voeg een beetje olie toe en wok de gamba’s circa 2 minuten.
  • Als de gamba’s gaar zijn voeg dan de Chinese kool weer toe.
     
  • Giet de gekookte spaghetti af en roer de paprikasaus er door. Serveer met de Chinese kool en gamba’s uit de wok.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met geroosterde paprikasaus

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 450 g geroosterde paprika's
  • rijstolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 Chinese kool
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 g gamba's
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
19