Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Chinese tomatensoep

  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 g kipfilet
  • 1 prei
  • 800 g gezeefde tomaten
  • 6 el gembersiroop
  • 100 ml azijn
  • 2 el maïzena
  • 300 g noedels
  • 1 broccoli
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 bosje lente-ui
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Chinese tomatensoep

Breng het water met het kippenbouillonblokje aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kip circa 8 minuten koken in de bouillon. Leg de kip op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de prei in halve ringen. Voeg de gezeefde tomaten, prei, 4 eetlepels gembersiroop en de azijn toe aan de bouillon en laat circa 10 minuten koken. Roer in een klein kommetje de maïzena aan met een scheutje water. Voeg toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en voeg de stukjes kip toe.

Zoete broccoli

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli af. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan. Voeg de broccoliroosjes, 2 eetlepels gembersiroop en sesamzaadjes toe en laat circa 2 minuten onder continu doorroeren warm worden. Voeg de noedels en de bosui toe, schep goed door en laat warm worden. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren 

Schep de soep in een kom en serveer de noedels en zoete broccoli ernaast.

Geef je waardering

276
Chinese tomatensoep