Pastadeeg maken
-
Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
-
Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
-
Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
-
Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.
Verse pasta maken met pastamachine
-
Verdeel het deeg in 4 delen. Begin met 1 deel en laat de rest in plastic folie om uitdrogen te voorkomen.
-
Bestuif je werkblad en deeg met bloem en rol je pasta uit tot langwerpige lap.
-
Zet de pastamachine op de breedste stand en rol je pastalap voorzichtig door de machine. Bestuif opnieuw met bloem en herhaal op dezelfde stand.
-
Zet de machine vervolgens een stand lager. Bebloem je pastalap opnieuw en haal er voorzichtig doorheen.
-
Bebeloem je pastalap, en herhaal dit 1 keer per stand. De uiteindelijke dikte van je pastalap hangt af van het type pasta dat je maakt. Gebruik de volgende vuistregel:
- Spaghetti: stand 5-6
- Tagliatelle en pappardelle: stand 6-7
- Lasagne: stand 6-8
- Ravioli: stand 7-9
0 reacties