Het stappenplan om pasta zonder pastamachine te maken:

Pasta deeg

Allereeerst...

Leg je een berg bloem op tafel, maak daarin een kommetje. Hierin plaats je de eieren, zoals te zien op de foto. 

 

Pasta deeg 2

Vervolgens...

Klop je met een vork het ei door de bloem tot een vaste massa ontstaat. 

Roldeeg

Daarna...

Kneed je het deeg tot een mooie vaste bal. Flink duwen met die handpalmen!  

Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.

Pasta rollings

They see me rolllin' 

Rol de deegbal met een deegroller 5 à 6 keer uit tot je een dikte van 2 mm bereikt. 

 

Gesneden pasta

Tot slot!

Rol het uitgerolde deeg op en snijd - afhankelijk van persoonijke voorkeur - tot dikke of dunne slierten. Nu is het klaar om te koken. Let op! Verse pasta heeft minder lang nodig dan gedroogde pasta, ongeveer 2 minuten koken zou voldoende moeten zijn. Dus, zo maak je pasta zonder pastamachine. Succes!

 

Vuistregeldikte:
Tagliolini 3 mm
Tagliatelle 7 mm
Papardelle 2,5 cm 

Check dit recept voor huisgemaakte pasta met gebakken courgette en Pecorino pepata.