Ovenplaat met pompoen en lamsworst, pompoensoep met geitenkaas & rauwe courgettesalade

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ovenplaat met pompoen en lamsworst

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil en snijd de pompoen in grove stukken.

Boen en halveer de aardappeltjes en leg samen met de pompoen op een bakplaat.

Snijd de ui in parten, kneus de knoflooktenen en leg ze samen met de kruiden en specerijen tussen de pompoen en aardappels op de bakplaat.

Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper.

Rooster het geheel circa 15 minuten in de oven.

Verdeel de cherrytomaten en de lamsworstjes erover en rooster het geheel in nog circa 15-20 minuten gaar.

Knijp de gepofte knoflook uit het velletje.

Serveer het gerecht in zijn geheel met de gepofte knoflook.

 

Pompoensoep met geitenkaas

Schil en snijd de pompoen in blokjes.

Snijd de rode paprika’s in blokjes.

Pel en snipper de uien grof.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit pompoen, paprika en ui enkele minuten.

Voeg komijnpoeder en korianderpoeder toe en fruit een minuut mee. Breng het geheel op smaak versgemalen peper.

Blus af met het water en voeg de bouillonblokjes toe.

Laat het geheel circa 20 minuten koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met een staafmixer.

Snijd de bieslook fijn.

Serveer de soep in kommen en brokkel hier de geitenkaas en de pecannoten overheen. Garneer met de fijngesneden bieslook.

 

Rauwe courgettesalade

 

Klop de azijn, honing, olijfolie met zout en versgemalen peper tot een dressing.

Schaaf de courgette in dunne repen en voeg toe aan de dressing. Laat circa 10 minuten marineren tot de courgette wat zachter wordt.

Meng op het laatste moment de rucola erdoor.

Ingredienten

4
Personen

Ovenplaat met pompoen en lamsworst

  • 1 pompoen
  • 15 roseval aardappels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • 8 lamworstjes
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 rode uien

Pompoensoep met geitenkaas

  • 1 grote pompoen
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1.5 l water
  • 1 bos bieslook
  • 30 g pecannoten
  • 150 g zachte geitenkaas

Rauwe courgettesalade

  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 courgette
  • 125 g rucola

Extra nodig

  • kaasschaaf
  • bakplaat
  • bakpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
7