De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traybake met duchesses en pompoen

Traybake met kerst? Jazeker! Deze traybake met duchesses is fool proof en snel te maken. Alles gaat op één bakplaat, wat betekent minder afwas en dus meer tijd om te genieten met vrienden en familie.

20 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
Traybake met duchesses, pompoen en sinaasappel-tijmmarinade

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Ook met kerst is een traybake ideaal! Gebruik je mooiste bakplaat of schep de aardappeltorentjes met de gemarineerde groenten op een feestelijke schaal."

Bereidingswijze

Traybake met duchesses

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwijder het groen van de bospeen en schil de wortels met een dunschiller. Snijd grote exemplaren eventueel in stukken van 5-6 cm.

  2. Boen de pompoen schoon, schillen is niet nodig, en snijd in blokjes van 2 cm.

    Vervang een deel van de groenten door knolselderij.

  3. Meng de honing met de olijfolie, het sinaasappelsap, de rasp en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de bospeen en pompoen door de marinade.

  4. Verdeel de groenten over de bakplaat. Zet er de aardappeltorentjes tussen; zorg dat ze de marinade niet raken want dan bakken ze niet mooi krokant. 

    Strooi wat extra takjes tijm over de traybake, zodat het tijmaroma zich door de oven verspreidt.

  5. Bak de aardappeltorentjes met de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

  6. Serveer de aardappeltorentjes en groenten eventueel op een mooie schaal.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker