Linguine al nero di seppia (pasta met inktvis) & tomatensalade

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta met inktvis
Maak de inktvis schoon, verwijder voorzichtig het inktzakje en houd apart. Snijd de inktvis in stukjes en bewaar in een kom water. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de inktvis en twee derde van de peterselie toe, blus af met de wijn en breng op smaak met een beetje zout en peper. Kook circa 10 minuten. Voeg de inktzakje toe aan de pan en schep de pasta erdoor. Garneer met de resterende peterselie.

Tomatensalade
Pel en snijd de uien in dunne ringen en snijd de tomaten in stukjes. Meng goed door elkaar, voeg de balsamicoazijn toe en druppel er olijfolie over. Breng op smaak met een beetje zout, peper en oregano. Garneer de salade met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Linguine al nero di seppia

  • 2 inktvissen incl. inktzakjes (600 g)
  • 500 g linguine (pasta)
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn

Tomatensalade

  • 2 rode uien
  • 10 tomaten
  • 50 ml balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes peterselie
Geef je waardering
1