De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine al nero di seppia (pasta met inktvis) & tomatensalade

Een heerlijk pastagerecht met inktvis geserveerd met een simpele tomatensalade.

30 MIN
Linguine al nero di seppia (pasta met inktvis) & tomatensalade

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta met inktvis
Maak de inktvis schoon, verwijder voorzichtig het inktzakje en houd apart. Snijd de inktvis in stukjes en bewaar in een kom water. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de inktvis en twee derde van de peterselie toe, blus af met de wijn en breng op smaak met een beetje zout en peper. Kook circa 10 minuten. Voeg de inktzakje toe aan de pan en schep de pasta erdoor. Garneer met de resterende peterselie.

Tomatensalade
Pel en snijd de uien in dunne ringen en snijd de tomaten in stukjes. Meng goed door elkaar, voeg de balsamicoazijn toe en druppel er olijfolie over. Breng op smaak met een beetje zout, peper en oregano. Garneer de salade met peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker