Een Schwarzwalder kersentaart, ook wel Zwarte-woudtaart genoemd, is een heerlijke klassieker afkomstig uit Duitsland. Deze variant is lactosevrij en misschien wel lekkerder dan de originele variant. Rudolph deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Cake

  • 10 g kokosolie
  • 6 eieren
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 6 eetlepel honing
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 70 g amandelmeel
  • 50 g cacaopoeder
  • 14 g bakpoeder
  • 120 ml ongezoete haverdrink
  • 1 eetlepel psylliumvezels

Vulling

  • 2 blikjes kokoscrème
  • 300 g bevroren blauwe bessen en frambozen
  • 2 eetlepel chiazaad

Decoratie

  • 250 g pure chocolade
  • 50 g gemengde bosvruchten
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

1 uur

Voorbereiding 

Zet de kokoscrème in de koelkast en laat circa 8 uur goed afkoelen tot de bovenste laag gestold is. 

Cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de springvormen in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Klop voor het beslag de eieren luchtig en voeg al kloppend de kokosbloesemsuiker en de honing toe, bewaar een klein beetje honing voor de vulling. Klop luchtig in ongeveer 10 min. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het merg uit een half vanillestokje en voeg toe aan het eiermengsel. Bewaar de andere helft voor de vulling. 
 
Stap 2: 
Meng de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder en psylliumvezels door elkaar. Voeg toe aan het eiermengsel en roer voorzichtig door elkaar. Voeg de haverdrink toe en meng er goed doorheen. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de cake in circa 35 minuten gaar. Laat de cake na het bakken helemaal afkoelen.

Tip van Rudolph: 

Eventueel kun je ook één springvorm gebruiken en de cake na het bakken horizontaal doorsnijden. 

Vulling 
 
Stap 1: 
Schep voor de vulling het gestolde gedeelte van de kokoscrème in een kom en klop luchtig met een mixer. Voeg de resterende honing en het merg van het vanillestokje toe. Als de vulling te slap wordt zet het dan even in de koelkast. 

Stap 2: 
Prak de helft van de diepvries bosvruchten fijn met een vork. Meng de geprakte bosvruchten, de rest van de vruchten en het chiazaad voor de vulling. 

Stap 3: 
Bestrijk één van de cake plakken met driekwart van het fruitmengsel. Verdeel daarover een goede laag van de kokoscrème. Leg de andere cakeplak er bovenop. Verdeel de rest van het fruitmengsel over de bovenkant van de cake en smeer de taart af met de rest van de kokoscrème.  
 
Decoratie 

Stap 1: 
Hak de pure chocolade. Tempereer de chocolade door tweederde van de chocolade au-bain-marie te smelten. Meng de rest van de gehakte chocolade erdoor en meng tot deze ook gesmolten is. Smeer de chocolade uit over een vel bakpapier en rol op. Laat uitharden en rol voorzichtig weer los.  

Stap 2: 
Zet de chocoladestukken tegen de zijkant van de taart. Maak de taart af met de verse bosvruchten op de bovenkant. Bestuif eventueel nog met wat poedersuiker.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

Geef je waardering

Lactosevrije Schwarzwalder kersentaart
Lactosevrije Schwarzwalder kersentaart