De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champagnecupcakes

Deze prachtige cupcakes zijn perfect voor een bruiloft of een andere feestelijke gelegenheid. Rudolph deelt zijn feestelijke recept.

60 min kooktijd
Altijd feest! Champagne Cupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze prachtige cupcakes zijn perfect voor een bruiloft of een andere feestelijke gelegenheid. Rudolph deelt zijn feestelijke recept.

Bereidingswijze

Cupcakes 
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Meng daarna de natte ingrediënten door elkaar in een aparte kom. Meng vervolgens de natte en droge ingrediënten met elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes in een cupcaketray en bak deze 25 minuten op 180 °C. Laat daarna helemaal afkoelen. 

Champagnecrème 
Meng de banketbakkersroommix met de Champagne en slagroom in de kom van de mixer. Laat dan even kort rusten. Voeg dan de zachte boter en de poedersuiker toe aan de kom en meng dit eerst op de lage stand voorzichtig door elkaar. Zet dan de mixer op de medium stand en laat het geheel draaien tot een luchtige crème.  

Crunch 
Laat de witte chocolade smelten en roer de boter erdoor. Meng de gesmolten chocolade met de gepofte rijst. Verdeel in kleine hoopjes over bakpapier en laat opstijven in de koelkast. 

Opmaak 
Spuit met behulp van een spuitzak een ring van de champagnecrème op de cupcakes. Vul deze ring met de frambozenjam. Spuit daarna een toef crème op de jam. Garneer de toef met de crunch en eventueel een klein beetje bladgoud.  

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker