De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cobbler met rood fruit

Een cobbler is een heerlijk nagerecht bestaande uit een zoete vulling van rood fruit. Dit wordt afgebakken in de oven met daarover een knapperig beslag. 

15 min voorbereidingstijd
50 min (voor)bereidingstijd
Roodfruit Cobbler

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een cobbler is een heerlijk nagerecht bestaande uit een zoete vulling van rood fruit. Dit wordt afgebakken in de oven met daarover een knapperig beslag. 

Bereidingswijze

Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 2:
Verwijder de pit van de nectarines en snijd de nectarines in stukjes. Voeg al het fruit toe aan een kom. Meng de maïzena en het sap van de citroen erdoor. Schep de vruchtenvulling in een ovenschaal.

Beslag
Stap 1:
Meng alle droge ingrediënten in een kom en giet de slagroom erbij. Roer het geheel met een spatel tot een beslag. Het beslag hoort dun te zijn. Verdeel het beslag met een ijsknijper of grote lepel in hoopjes op het fruit. Bak de cobbler circa 45 – 50 min in de oven.

Rudolph’s Tip:
Eet de cobbler warm en serveer het met een lepel koude yoghurt of een bolletje vanille-ijs. Garneer eventueel nog met extra rood fruit.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker