Wintersporters opgelet! Eet je dit gerecht altijd alleen maar op de skipiste? Vanaf nu kun je ook thuis genieten van deze heerlijke Käsespätzle! Rudolph deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 250 g pastameel
  • 3 eieren
  • 5 g zout
  • 50 ml water

Röstzwiebeln

  • 2 uien
  • 1 tl gerookt-paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie

Käsespätzle

  • 1 ui
  • 100 g gruyère of graukäse
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 eetlepels geklaarde boter
  • 250 g gerookte spekreepjes

Extra nodig

  • pureeknijper of spätzle-schaaf
  • ovenbestendige gietijzeren koekenpan

Bereidingswijze

30 minuten

Spätzle

Stap 1:
Meng het meel, eieren, zout en het water. Kneed het geheel tot een egaal deeg. Het deeg hoort dik en stroperig aan te voelen.

Stap 2:
Breng in een pan water met een snufje zout aan de kook. Druk het deeg door een pureepers of een spätzle schaaf. Kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Röstzwiebeln
Snijd de uien in ringen. Bestrooi de uienringen met het paprikapoeder en een beetje bloem. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de uienringen in circa 3-4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout.

Käsespätzle

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snipper de ui. Rasp de gruyère. Snijd de peterselie fijn. Bak de spekjes circa 3 minuten en voeg dan de geklaarde boter en de ui toe. Bak op laag vuur nog circa 3 minuten.

Stap 3:
Voeg de spätzle toe en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geraspte gruyère er overheen. Zet de pan circa 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de röstzwiebeln en de peterselie.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Käsespätzle
Käsespätzle 2