De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocoladezoenen

Met deze zoenen is het gegarandeerd een feest! Ze zijn superlekker en makkelijk om te maken. Probeer ze eens!

105 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Altijd feest! Herfstzoenen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een onweerstaanbare combinatie van romige chocolade en een zachte, zoete vulling. Deze zoenen zijn de perfecte traktatie voor elke zoetekauw!"

 

Bereidingswijze

Siroop

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en meng het merg met de suiker. Schenk het water en de honing in een pan en pers het sap van een halve limoen erin uit. Meng vanillesuiker erdoor en breng aan de kook tot 122 ºC. Kook het leeggeschraapte vanillestokje en de uitgeperste limoen mee en verwijder deze zodra het een siroop begint te worden.  
     

Eiwitschuim

  1. Ontvet een mengkom met een halve limoen. Klop het eiwit langzaam schuimig met de suiker. Giet voorzichtig de kokende siroop bij de eiwitten en klop koud. Schep het afgekoelde schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. 

  2. Rol de marsepein uit en steek er met een steker van 5 cm cirkels uit. Spuit het schuim op de marsepein-cirkels en laat circa 30 minuten drogen.  

Opmaak

  1. Smelt twee derde van de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Als de chocolade is gesmolten, voeg je de overige stukjes ongesmolten chocolade toe. Roer dit goed door elkaar tot al de chocolade is gesmolten en het een temperatuur heeft van circa 26 ºC. 

  2. Doop de marsepein met de toefjes eiwitschuim voorzichtig in de gesmolten chocolade. Zet ze terug op de bakplaat en laat de chocolade hard worden. 

  3. Steek een prikker door de mini-stroopwafels en prik de herfstzoen erop. Serveer op een mooie schaal. 

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

dit is lekker! jum jum jum!
Leonardo da Silva Soares
19-08-2023
Het recept ziet er leuk uit om te maken hopenlijk gaat het net zo makkelijk als omschreven
Corrie Barbë
13-03-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.