De zomer is in aantocht en dat betekent dat de barbecues weer aan mogen. De hoogste tijd om dit makkelijke kipsatérecept te proberen. Tip: het is extra lekker met de satésaus van Verstegen

Ingredienten

6
Personen

Marinade

  • 5 tenen knoflook (grof gesneden)

  • 3 sjalotjes (grof gesnipperd)
  • 1 bosje koriander (grof gehakt)
  • 2 cm bosje koriander (grof gehakt)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • 3 el sojasaus
  • 4 el slaolie
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el palmsuiker

Kipsaté

  • 1 kg kipfilet
  • 8 cm gember

Extra nodig

  • BBQ voor direct grillen
  • bamboestokjes
  • blender/staafmixer + hakmolentje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Bereiding

  • Stook de barbeque op tot een temperatuur van 220°C. Week de bamboestokjes in water.

Marinade

  • Doe alles in een blender en mix tot een marinade.
  • Snijd de kip in repen en meng door de marinade. Laat circa 24 uur marineren.

Kipsaté

  • Rijg de kip aan de bamboestokjes. Bestrooi met een beetje zout. Snijd de gember in dunne plakjes en leg direct op de kolen. Grill de kip circa 5 minuten boven de hete houtskool.
  • Serveer de kipsate met de heerlijke satésaus van Verstegen

Geef je waardering

22
verstegen
campagne