Guacamole is een van de eerste dingen die door het hoofd schiet wanneer er een Mexicaans gerecht op het menu staat. Terecht. De romige dipper geeft iedere dis net even wat extra's.
Maar ook wanneer je nog wat rijpe avocado's hebt liggen, is het een kleine moeite ze om te toveren in de welbekende groene saus. Heerlijk om zo te serveren bij een bakje tortillachips of bijvoorbeeld op toast. (Tenzij je vreselijk veel zin hebt in avocado-ijs, dan moet je dit recept zeker bekijken.)
Hoe bewaar je guacamole?
Net als bij avocado's wordt ook deze vraag heel vaak gesteld: hóe bewaar je guacamole (zonder dat het bruin wordt)? De truc zit 'm in de toevoeging vocht: water of citrussap. Wanneer je wat van de groene dip over hebt, kun je het namelijk nog makkelijk 3 dagen bewaren. Hoe? Dat lees je hier.
Guacamole is lekker bij...
Het liefst lepelen we die avocado-saus zo op. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Waar guacamole het goed bij doet? Een aantal heerlijke (klassieke) suggesties:
- Goed gevulde taco's met o.a. gehakt, kidneybonen en frisse tomaat.
- Groentefajitas met courgette, paprika en kaas.
- Een leuke variatie op de sandwich: tuna melt geserveerd in een Mexicaanse quesadilla met guacamole.
Facebook opmerkingen