De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chinese babi pangang

Deze Chinese babi pangang is een verrukkelijk recept uit de Aziatische keuken. Het kost wat tijd, maar de beloning is het meer dan waard!

45 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
babi pangang

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Niet zo lekker als zelfgemaakte babi pangang, met krokant gefrituurd spek en een saus om je vingers bij af te likken. Wil je zelf Chinese babi pangang maken? 24Kitchen's chef Danny Jansen deelt hier zijn familierecept en hét geheim voor de perfecte saus...

Bereidingswijze

Babi pangang spek

  1. Breng het vlees in koud water (zoveel, tot het onderstaat) met de steranijs, zout, verkruimeld bouillonblokje, twee soorten sojasaus en rijstwijn aan de kook.

  2. Zet het vuur zacht en laat het vlees afgedekt in circa 2 uur gaarkoken. Schuim het water regelmatig af.

  3. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Babi pangang saus

  1. Pel en hak de ui en de knoflook. Schil en hak de gember fijn. Maal de ui, knoflook, gember en sambal tot een gladde boemboe in het hakmolentje van de staafmixer.

  2. Smelt de boter en bak de boemboe met de steranijs en komijnpoeder circa 10 minuten. Meng de tomatenpuree en suiker erdoor. Voeg kokend water toe en breng aan de kook.

  3. Leng wat maïszetmeel aan met een scheutje water en bind de saus ermee af. Breng op smaak met een scheutje wijnazijn en eventueel nog wat suiker.

Babi pangang

  1. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur het vlees in circa 3 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Snijd het vlees in plakken. Leg de atjar op een schaal, rangschik het vlees erop en lepel de saus erover.

    Nog zo'n topper: snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes >

Hoe krijg je het babi pangang spek extra krokant?

Je kookt het spek eerst in een heerlijk kruidige bouillon. Laat het goed uitlekken en dep droog. Daarna frituur je het En precies dat laatste maakt de deze babi pangang zo lekker krokant.

vork in buikspek

Hoe maak je babi pangang saus?

Babi pangang saus maak je door ui, knoflook, gember en sambal tot een gladde boemboe te malen. Hier voeg je tomatenpuree en suiker aan toe en bind je met maizena tot zoet-zure saus. 

bumbu

Wat is babi pangang?

Babi pangang is een populair in Nederland. Het is een Nederlandse creatie met Chinese en Indonesische invloeden. Het bestaat uit varkensvlees in een zoetzure saus op basis van tomaat, suiker en azijn. Je eet het vaak met rijst. 

Babi Pangang

Welk vlees voor babi pangang​?

Voor babi pangang wordt traditioneel varkensvlees gebruikt, meestal varkensbuik (buikspek) of varkensnek (procureur). Je kunt naar eigen smaak de zwoerd (deels) wegsnijden. 

buikspek

Wat eet je bij babi pangang?

Serveer jouw zelfgemaakte babi pangang met rijst, zoetzure atjar. Maak het een onderdeel van een Chinese rijsttafel, met bijvoorbeeld foe yong hai!

Miniatuur

Is babi pangang gezond​?

Nee, babi pangang is niet gezond door het hoge vetgehalte en suiker. Dit komt zowel door het gebruik van varkensspek en de zoete, suikerrijke saus. 

babipangang

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Heerlijk was het.
Mirjam van den Brand
18-05-2023
Kun je dit ook met buikspek maken?
Mirjam Van der Hoff
21-07-2023
Dankjewel voor je reactie! Babi pangang kun je zeker ook met varkensbuik maken.

Groet,

Team-24Kitchen
24 kitchen
11-02-2025
was super heb alleen de helft van het vlees gedaan en was meer dan genoeg
kor de jaeger
21-08-2024

Ook lekker