Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Voor de Chinese babipangang

  • 2 kg varkensprocureur of varkensnek
  • 4 steranijs
  • zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el donkere sojasaus
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 50 ml Shoaxing rijstwijn

Voor de Chinese babipangangsaus

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el roomboter
  • 2 steranijs
  • 1 el komijnpoeder
  • 210 g tomatenpuree
  • 65 g suiker
  • maïszetmeel
  • scheutje witte wijnazijn
  • 3 el atjar

Extra nodig

  • flinke pan
  • staafmixer met hakmolentje
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 25 minuten

Babi pangang

Breng het vlees in koud water (zoveel, tot het onderstaat) met de steranijs, zout, verkruimeld bouillonblokje, twee soorten sojasaus en rijstwijn aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het vlees afgedekt in circa 2 uur gaarkoken. Schuim het water regelmatig af. Laat het vlees afkoelen.

Babi pangangsaus

Pel en hak de ui en de knoflook. Schil en hak de gember fijn. Maal de ui, knoflook, gember en sambal tot een gladde boemboe in het hakmolentje van de staafmixer.

Smelt de boter en bak de boemboe met de steranijs en komijnpoeder circa 10 minuten. Meng de tomatenpuree en suiker erdoor. Voeg kokend water toe en breng aan de kook. Leng wat maïszetmeel aan met een scheutje water en bind de saus ermee af. Breng op smaak met een scheutje wijnazijn en eventueel nog wat suiker.

Afmaken gerecht

Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur het vlees in circa 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het vlees in plakken. Leg de atjar op een schaal, rangschik het vlees erop en lepel de saus erover.

Geef je waardering

538
Chinese babi pangang