Foe yong hai
Stap 1:
Snijd, hak en rasp alle ingrediënten:
Pel en snipper de ui.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de champignons in plakjes.
Schil en rasp de wortel.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
Schil en snijd de bleekselderij in blokjes.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Stap 2:
Klop de eieren los met de five-spice poeder. Voeg alle groente toe en breng op smaak met een beetje zout, peper en suiker.
Stap 3:
Verhit olie in een pan en bak de Foe Yong Hai in circa 10 minuten gaar.
Zoetzure-gembersaus
Stap 1:
Snijd de ingrediënten:
Schil en snijd de ananas in blokjes.
Pel en hak de knoflook.
Pel en snipper de ui.
Stap 2:
Verhit een pan met zonnebloemolie en bak de knoflook, ui en ananas circa 2 minuten.
Stap 3:
Voeg de tomatenketchup, ketjap en gembersiroop en poeder toe.
Stap 4:
Breng op smaak met rijstazijn en sambal. Voeg de ananasblokjes toe.
Bami
Stap 1:
Kook de mie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2:
Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne plakken.
Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Stap 3:
Verhit olie in een pan en fruit de prei en peper. Voeg de gekookte mie toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de erwtjes toe en breng op smaak met sesamolie en een beetje zout en peper.
0 reacties