Stoofperen zijn enorm populair als bijgerecht, maar je kan er ook een heerlijke crumble van maken. Met dit lekkere nagerecht maak je iedereen blij tijdens Kerst.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Crumble

  • 12 stoofperen
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g bloem
  • 150 g witte basterd suiker
  • 100 g roomboter
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder

Garnering

  • 250 ml slagroom
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 el honing
  • 2 takjes munt

Extra nodig

  • 4 kleine ovenschaaltjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1: Crumble 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de stoofpeertjes goed uitlekken en snijd in kleine stukjes. Rooster de hazelnoten circa 5 minuten in de oven. Laat even afkoelen en hak grof door. Verdeel de stoofperen en de hazelnoten over de ovenschaaltjes. 

Snijd de boter in kleine stukjes te snijden en kneed met de basterdsuiker, bloem, zout en de kaneelpoeder tot kruimels. Verdeel het kruimeldeeg over de stoofpeertjes. Bak de crumble’s circa 15-20 minuten in de oven, tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is. 

Stap 2: 
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de kaneel en de honing door. Serveer de crumble met de slagroom. Bestuif met poedersuiker. Garneer met munt.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

93
Stoofperen-crumble
Stoofperen-crumble